Overwinningen voor Dione en Jeen bij Netl Cross

De omstandigheden tijdens de Netl cross in Kraggenburg waren perfect dit weekend. Het Netlpark, dat eind februari het strijdtoneel is voor het NK Cross, was de afgelopen dagen nog even goed nat geregend. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het parcours met een pittige zandbult, modderige paadjes door bamboebos en drassig grasland.

Dione Schipper was als eerste aan de beurt. Bij de meisjes junioren C had ze weinig concurrentie en liep ze ontspannen naar de overwinning op de 2000m in een tijd van 8:47.

Daarna kwam Jeen Nauta in actie op de korte cross over 2500m. Hij werd eerste bij de Masters M40 in 9:48. Na een ietwat behouden start, kon Jeen goed versnellen in het laatste deel van de race en haalde hij nog wat tegenstanders in.

Vervolgens stonden de wat langere afstanden op het programma. Jonatan Venema en Stefan de Vries liepen tweemaal de grote ronde, in totaal 4000m. Jonatan werd tweede in 15:17, Stefan derde in 15:50 bij de jongens junioren A. Tenslotte verscheen Erik Bolding aan de start. Hij deed mee aan de lange cross voor Mannen senioren, die bestond uit vijf keer de grote ronde, die inmiddels flink modderig was. Erik liep een erg sterke race en finishte knap als vierde in een tijd van 38:11 over 10.000m.

Na de cross was er voor recreanten nog de mogelijkheid om het parcours te lopen. Zij mochten zelf bepalen hoe vaak ze de grote ronde aflegden. Izak Venema, die sinds kort met onze groep meetraint, deed mee aan dit onderdeel en heeft eenmaal de ronde van 2 km gedaan.

Alle uitslagen van de Netl Cross zijn hier te vinden.