Dione zesde bij Sylvestercross

      Geen reacties op Dione zesde bij Sylvestercross

Traditioneel sluiten de meeste toplopers hun loopjaar af met de Sylvestercross in Soest. Elk jaar weer in elke categorie een sterk veld met alle Nationale toppers en in de oudere categorieën ook met veel internationale toppers.

In dit geweld kon Dione Schipper zich zeer goed handhaven door in haar race bij de meisjes C-junioren als zesde te eindigen. Na een goede start moest ze de kop even laten gaan maar daarna liep ze langzaam weer dichter naar de snelsten toe. In de eindsprint wist ze nog een snelle loopster te verschalken.

Jeen Nauta deed het ook goed tijdens de sprintcross, met een goed ingedeelde race eindigde hij als 56e, zo’n 30 seconden sneller dan hij hier ooit had gelopen.

Hinde Fokkema kon bij de dames prominenten wat moeilijk wegkomen doordat ze aan de late kant het startvak binnen was gegaan. De dames startten tegelijk met de A-junioren en de masters. Uiteindelijk kon ze haar ritme vinden en met een sterke laatste ronde eindigde ze als 22e in het totale veld en als 14e Nederlandse.

De uitslagen.