Geslaagde opening van het cross seizoen in Dwingeloo

Met de AVD cross in Dwingeloo wordt traditioneel het cross seizoen in het Noorden van het land geopend. Een aantal MiLa Start’78 atleten stonden vanzelfsprekend ook aan de start.

Dione Schipper mocht als eerste van start bij de C-junioren. Als eerstejaars C-junior ging ze tegelijk met de oudere B-junioren van start. Vanaf de start nam ze resoluut de leiding en stond die tijdens de wedstrijd niet meer af. Dione legde de ongeveer twee kilometer af in een tijd van net onder de 9 minuten en had daarmee een ruime voorsprong op de concurrentie.

Bij de B-junioren hadden we Jonatan Venema en Stefan de Vries aan de start. Beide draaiden goed mee in de kop van het veld. Jonatan liep tijdens de tweede ronde naar de kopgroep en kwam op het eind net te kort om ook nummer één in de wedstrijd nog te verslaan. Hij eindigde als tweede en Stefan als vierde.

Het klapstuk werd de dames wedstrijd met internationale topper Andrea Deelstra als torenhoge favoriet. Hinde Fokkema leek echter niet heel erg onder de indruk en nam direct de koppositie in. Dit bleef ze drie van de vijf ronden volhouden met Andrea in haar kielzog. Op de versnelling van Andrea had ze echter geen antwoord. Hinde eindigde als tweede op slechts 24 seconden achterstand (vorig jaar was dat nog drie minuten). Ook Eline Kelly liep zeer goed op haar eerste cross na een vermoeiend weekje Londen. Eline eindigde als vierde bij de dames senioren. Jazlin Ruinemans liep als master 35 mee in het damesveld. Ze eindigde als tweede in dat klassement.

Erik Bolding vertegenwoordigde MiLa Start’78 bij de mannen senioren, de masterklasse begint in Dwingeloo bij de mannen bij veertig jaar. Op zijn spik splinter nieuwe spikes ging Erik direct goed mee in de kop van het veld. Waarschijnlijk was hij daarmee iets te enthousiast waardoor hij in de loop van de wedstrijd wat terrein moest inleveren. Uiteindelijk finishte Erik als zevende, wat natuurlijk een heel verdienstelijke prestatie is. Bij de masters eindigde Jeen Nauta heel netjes op een vierde plek. Een mooie comeback na een tijdje sukkelen met een blessure.

De uitslagen.