Jonatan wint 3 mijl Stone City Run

Goede prestaties van de MiLa atleten bij de StoneCity Run. Bij de 3 mijl werd meteen vlot gestart en Jonatan Venema zat in de kopgroep. Op het best wel bochtige parcours met een lus door het park en hoogteverschil door de stadswal, kon hij goed uit de voeten. Zijn ervaring met trails kwam zeker van pas. Tegen het eind zat er nog één loper vlakbij hem, toen hij ook die had afgeschud, kon hij nog enigszins ontspannen als eerste de finish bereiken in de mooie tijd van 15:49.

Ook Jeen Nauta en Jelmer Hofstra deden het erg goed. Na een snelle start kreeg Jeen het de tweede ronde wel wat zwaarder, maar met gemiddeld 3’31/km, zat hij heel dicht bij de snelheid die hij van plan was te lopen. Hij eindigde op een zevende plaats in 16:55. Jelmer zat met 17:16 een plaatsje achter Jeen. Hij had nog wel wat over toen hij over de finish kwam. Er had nog wel wat meer ingezeten voor zijn gevoel. Hij is vast van plan om in ieder geval Jeen een volgende keer te verslaan. Ook Tammo Deems deed mee aan de 3 mijl, hij eindigde als 24e in een tijd van 20:09.

Bij de dames heeft Geanne Klaas het ontzettend goed gedaan. Ze is 2e geworden, achter clubgenote Eline Kelly, in een tijd van 19:21. Ilse Donker werd 10e in 22:17.

Op de 2 mijl verraste Daan Olthof door de derde plaats te pakken in 12:24. De eerste drie lopers zaten erg dicht bij elkaar, de nummers twee en drie hadden zelfs dezelfde tijd.

Lasse Deems deed mee met de 3 mijl voor scholieren in het kader van IRun2BFit. Hij werd 9e in een tijd van 20:20