Mastboscross Breda

      Geen reacties op Mastboscross Breda

De op één na laatstse cross uit het Nationale Crosscircuit werd vandaag gehouden in Breda. De Mastboscross, volgens de eigen site de modderigste cross van Nederland. In de praktijk valt dat nogal mee, het was door de regen van de afgelopen dagen natuurlijk wel aardig nat, maar het parcours is het best te lopen van alle crossen uit het circuit.

Van de MiLa Start’78 atleten gingen als eersten Jonatan Venema en Stefan de Vries van start over een wedstrijd van ruim 7 kilometer. In de eerste ronde bevonden de beide mannen zich nog in elkaars gezelschap. In de volgende ronden liep Jonatan langzaam steeds verder weg en haalde de ene na de andere concurrent in. Jonatan eindigde, voor een eerstejaars A junior, heel goed als 16e in dit sterke veld. Stefan leek heel gemakkelijk en constant te lopen en eindigde als 26e.

Hinde Fokkema heeft soms erg veel last van de kou door het fenomeen van Raynaud, ze krijgt het tijdens de wedstrijd dan niet meer warm en het lukt haar dan ook niet om haar hartslag nog omhoog te krijgen. Dit resulteerde dan ook in een matige wedstrijd voor haar doen. Een 16e plaats in de 8 kilometer lange wedstrijd.

In de korte cross liep Jeen Nauta na een voorzichtige start een sterke en goed opgebouwde wedstrijd. Hij eindigde als 35e in de wedstrijd over 2,6 km.