Prima prestaties bij Abdijcross

      Geen reacties op Prima prestaties bij Abdijcross

Zaterdag reisden vier atleten van de MiLa groep af naar het verre Kerkrade om daar op zondag mee te doen aan de Abdijcross, onderdeel van het Nationale Cross circuit. Hinde Fokkema, Stefan de Vries, Jonatan Venema en Jeen Nauta konden zo op zaterdagmiddag samen met Geart Jorritsma nog mooi het pittige parcours verkennen. Doordat het parcours hard opgevroren was werd het een iets andere cross dan voorgaande jaren. Vooral de keuze van welke lengte spikes hield de atleten vooraf bezig.

Op zondag mocht Hinde als eerste van de groep van start, zij liep bij de lange cross vrouwen. In het internationale veld hield Hinde zich goed staande door als achtste Nederlandse te eindigen. Vooral de lange steile klim viel haar zwaar, dit is ook iets waar in het Noorden lastig op te trainen is.

Stefan en Jonatan liepen als eerste jaars in een heel sterk A-junioren veld. Jonatan liep een mooie race en liep op een gegeven moment rond de 20e plek. Helaas werd hij in de laatste meters nog door een paar jongens voorbij gelopen. Jonatan eindigde als 24e in  27:15 (7,4 km). Stefan startte (misschien iets te) rustig en wist zijn plek wel goed vast te houden, hij eindigde als 27e in 28:09.

De dag werd afgesloten met het spektakelstuk korte cross mannen. Jeen liep hier een sterke goed ingedeelde wedstrijd. Vooral de afdeling na zo’n 600 meter zorgde voor spanning. Jeen demonstreerde hier hoe je een bocht aan moet snijden, van buiten naar binnen en snelheid houden. Jeen eindigde als 34e in 9:40 (2,6 km).