PR’s en clubrecords op Loopavond

Vrijdagavond organiseerde Start’78 de jaarlijkse Loopavond op de baan. Voor de MiLa-lopers stonden er twee wat minder courante afstanden op het programma. Allereerst kwamen Stefan de Vries, Daniël Huis in’t Veld, Dione Schipper en Jazlin Ruinemans uit op de mijl. Stefan ging al gauw op kop, met Milan Frenay in zijn kielzog. Even leek het erop dat Milan er met de winst vandoor zou gaan. Maar Stefan herpakte zich, haalde Milan weer in finishte drie seconden voor hem in 4:51.24.

In dezelfde serie liepen Dione en Daniël tot ongeveer 300m voor de finish samen op. De eerste ronde was voor Dione alleen wat te snel gegaan. Dit brak haar later in de race op. Daniël versnelde mooi door en kwam binnen in een tijd van 5:17.78, een PR. Dione deed haar best om mee te gaan, maar dat lukte helaas niet. Ze had een tijd van 5:21.19, waarmee ze haar eigen clubrecord meisjes junioren C toch nog met ruim drie seconden aanscherpte. Jazlin zat daar nog een stukje achter. Ze heeft de afgelopen maanden vooral aan haar basis gewerkt en wat minder aan snelheid. Ze liep de mijl in 5:37.04, waarmee ze het achtien jaar oude clubrecord bij de vrouwen masters 40 met een dikke minuut verbeterde. Met wat meer op snelheid gerichte trainingen de komende maanden, zal ze haar tijd zeker nog wat kunnen aanscherpen.

Vervolgens kwamen Jonatan Venema, Joris van den Bosch en Eline Kelly in actie op de 10.000m. 25 rondjes op de baan, een flinke uitdaging. Jonatan en Joris gingen met de kopgroep mee, waarin ook Tessa Frenay, een snelle dame en voormalig Start’78-lid liep. De eerste vier kilometer bleef de groep aardig bij elkaar. Daarna nam Jonatan, samen met Mathijs de Vroome wat afstand van de groep en wisselden ze elkaar af op kop. Maar het tempo zakte in, waarna Jonatan alleen verder ging en de rest van het veld steeds verder achter zich liet. Hij finishte zijn sterke race in een tijd van 34:15.51, een dik PR. Ruim een minuut daarachter kwam Joris over de finish in 35:19.85. Een nette tijd, aangezien hij de afgelopen maanden niet optimaal heeft kunnen trainen.

Eline wilde deze wedstrijd vooral ontspannen lopen en zien hoe ze er voor stond op deze afstand na weer een maand trainen na haar vakantie. Ze kon lange tijd mooi mee met een groepje dat op een tijd van rond de 39 minuten liep. Toen het tempo inzakte besloot Eline in te halen en de race in haar eigen tempo af te maken, wat resulteerde in een PR van 39:19.84.

Op dezelfde avond vond De Ronde van De Blesse plaats. Wianne Schipper en Tammo Deems deden mee aan de 5km. Na een tijd weer rustig aan haar basis te hebben gewerkt, wilde Wianne graag weten hoe ze er nu voor stond. Ze liep de afstand in 20:45, een prachtig resultaat en goed voor een 2e plaats bij de dames. Ook Tammo heeft het goed gedaan en liep een tijd van 21:08.