Sylvestercross Soest

      Geen reacties op Sylvestercross Soest

De MiLa groep van Start’78 heeft het jaar goed afgesloten met de Sylvestercross in Soest. De Sylvestercross maakt onderdeel uit van het Nationale crosscircuit en is elk jaar sterk bezet. Een lange mul zand strook is bijna elk jaar de scherprechter, de ene loper kan hier beter op uit de voeten dan de ander.

Hinde Fokkema heeft na een blessureperiode nog niet heel veel kunnen trainen maar liet in de Warandeloop al zien dat ze heel snel de aansluiting met de Nationale top kan maken. Ook in Soest deed ze heel goed voorin mee. Op de zandstrook verloor ze elke ronde wat op haar naaste concurrenten maar op de bospaden kon ze dit verschil weer goed maken. Dat de finish op de zandstrook zorgde er wel voor dat ze op het eind nog twee plaatsen verloor. Hinde eindigde in de zeer sterk bezette veld als 16e in totaal en als 11e Nederlandse.

Ook Dione Schipper had wat moeite met het parcours, toch liep ze een sterke race door als eerstejaars B meisje als negende te eindigen.

Bij de A-junioren deden er maar liefst drie MiLa Start’78 jongens mee. Jonatan Venema liep de eerste ronde met de beste tien lopers mee, helaas kreeg hij steken in de zij waardoor hij heel veel terrein moest inleveren. Jonatan eindigde als 32e en eindje achter Stefan de Vries die 29e werd. Daniel Huis in ‘t Veld deed voor het eerst mee bij een Nationale cross. Cross ervaring heeft hij opgedaan in de boscross in Tuk waar hij meestal als eerste A-junior eindigde, Daniel kwam er achter dat in Soest het nivo iets hoger ligt. Hij startte erg snel en moest mede daardoor in de resterende ronden terrein inleveren. Daniel eindigde als 45e, een goede ervaring opgedaan op weg naar het NK cross in Kraggenburg.

Jeen Nauta liep als master 40 mee op de korte cross senioren. Jeen kon zich goed handhaven, bouwde zijn race goed op en eindigde als 70e.