Topklassering Hinde bij Warandeloop

      Geen reacties op Topklassering Hinde bij Warandeloop

Met vijf atleten reisden de MiLa trainers vandaag af naar Tilburg voor de internationale Warandeloop. De cross in Tilburg is de grootste en sterkst bezette cross van Nederland. Aan de hand van de uitslagen van deze cross worden de selecties voor het Europees cross kampioenschap vastgesteld, vandaar dat vrijwel elke toploper uit Nederland van de partij is.

Hinde Fokkema traint nog lang niet voluit maar liet de afgelopen weken in de training zien dat ze al een behoorlijk goed niveau heeft. Ze was zelfs zo goed dat ze na een rustige start de ene na de andere gerenommeerde loper oppakte en achter zich liet. Op de finish bleek Hinde zelfs de vijfde Nederlandse dame boven de 23 te zijn in het veld. 19e in totaal, de 8 kilometer afgelegd in 29:28. Een heel mooie basis voor een goed cross seizoen.

Dione Schipper liep voor het eerst een wedstrijd mee bij de B junioren. Ze deed het heel erg goed door in dit sterke veld als vierde te eindigen, heel kort achter de nummer drie. Dione was iets te langzaam weg maar wist zich in de bijna vier kilometer lange wedstrijd geleidelijk naar voren te werken. Met een sterk eindschot had zelfs bijna de nummer drie nog te pakken.

Jonatan Venema en Stefan de Vries gingen van start bij zeer sterk bezette A-junioren klasse. Bij de Warandeloop doen ook de atleten nog mee die bij andere wedstrijden al als eerstejaars senior worden gezien. Dit vanwege de internationale regels en om de selectie voor het Europees kampioenschap niet onnodig ingewikkeld te maken. Dit zorge voor een groot en sterk deelnemersveld. Voor Jonatan was het parcours niet zwaar genoeg en merkte hij snelheid tekort te komen. Hij eindigde wel netjes als 51e, Stefan kon de achterstand tot enkele seconden beperken en eindigde als 61e.

Jeen Nauta liep als master mee bij het korte cross geweld. Na een iets behouden start wist Jeen de een na de ander in te halen om als 77e te eindigen. Een prestatie waar Jeen dik tevreden mee was.

Zaterdag werd er ook in Steenwijk de clubcross georganiseerd. Ook hierin was de Mila groep zeer succesvol. Zoals te verwachten was de winst voor Erik Bolding op de lange afstand. Erik zegevierde met een enorme voorsprong van bijna vijf minuten. Ook Jazlin Ruinemans was als master veel te sterk voor het hele deelnemersveld. Zij won de ruim vier kilometer met meer dan 30 seconden voorsprong op iedereen. Daniel Huis in ‘t Veld wordt steeds beter op de lange afstanden, hij won bij de A-junioren maar was ook sneller dan de andere leeftijdscategorien op de vier kilometer. Daniel had anderhalve minuut voorsprong op zijn dichtsbijzijnde achtervolger.